Atilla Kıyat’tan iktidara zor soru

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 1:05 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 1:05 pm

Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi üç bakan tarafından imzalandı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerini desteklemeyi kabul ettiğini söyledi. Emekli Koramiral Atilla Kıyat da iktidara bundan sonrası için zor bir soru sordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO zirvesi kapsamında, üyeliklerine sert bir şekilde karşı çıktığı Finlandiya ve İsveç’in liderleriyle birlikte NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’le görüştü.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından üç bakan tarafından ortak bildiri imzalandı. Ortak bildirinin imzalanması sonrası Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerini desteklemeyi kabul ettiğini belirterek, mutabakatın üç ülkenin güvenlik tehditlerine karşı birbirine tam destek sağlayacağını içerdiğini söyledi.

“KRİZ AŞILDI”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise görüşmenin ardından, “İsveç ve Finlandiya’yı yarın NATO zirvesine davet etme kararını aldık. İsveç ve Finlandiya Türkiye’ye tam destek sözü verdi. Oturup konuştuk ve bir çözüme ulaştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Ama aynı odanın içinde de toplanılması gerekiyordu. İsveç ve Finlandiya davetli statüsü alacak. İsveç ve Finlandiya terör şüphelisi kişiler ile ilgili Türkiye’yle çalışmaya hazır. Son 10 yılın en büyük güvenlik krizi aşıldı” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan ‘Evet demeyiz’ demişti! Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerini destekleyecek

İKTİDARA ZOR SORU

NATO kararının ardından Emekli Koramiral Atilla Kıyat kendisine ait sosyal medya hesabından iktidara soru yöneltti. Kıyat paylaşımında “İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girişini veto edemeyişimizi ve imzalanan protokolü bir başarı öyküsü gibi sunacaklarından hiç şüphem yok. Benim basit bir sualim var. Bu iki ülke NATO üyesi olduktan sonra protokole uymazsa ne yapacaksınız.” dedi.

İşte o paylaşım: