Ateşkes kararına kim ne dedi?

Yayın tarihi: 17 Ekim 2019 Perşembe 10:20 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 11:24 pm

ABD ile Türkiye arasında gerçekleşen toplantı sonrası ateşkes kararının alınmasına TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ve gazeteci Nevşin Mengü’den açıklama geldi.

Barış Atay, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD’de Halk Bank’a açılan soruşturmayı hatırlatarak, “Bu Halkbank üzerinden yaptıkları ne boyuttaysa artık, adı geçince yerine getirmedikleri istek kalmıyor” dedi.

ABD ve Türkiye ateşkes konusunda anlaştı

İşte Türkiye-ABD anlaşmasının detayları!

Gazeteci Nevşin Mengü, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda “Bu durumda öso’cular ne olacak? Sınırın bu tarafında mı “milli orduculuk” yapacaklar?” diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu: Ateşkes masası kuruyorsunuz, savaşa hayırı yasaklıyorsunuz

Barış Pınarı Harekatı hakkında ‘savaşa hayır’ dediği için hakkında soruşturma başlatılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Suriye’de ateşkes kararı hakkında “Müttefikleriniz ile önce savaş sonra ateşkes masası kuruyorsunuz: bu arada da savaşa hayırı yasaklıyorsunuz. İfade özgürlüğünü kullanıp savaşa hayır diyenleri derhal serbest bırakmanız ve hukuka aykırı olan soruşturmaları sonlandırmalısınız” sözleriyle yanıt verdi.

İYİ Parti’den ateşkes hakkında ilk açıklama: Amerika istediğini aldı