Ateş Kara’dan uyarı ve müjde: Önlemleri kaldırmak için daha erken

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 5:25 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 5:25 pm

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye’de hasta sayısının azalmaya başladığını, ama alınan önlemleri kaldırmak için daha erken olduğunu, önümüzdeki 10-14 günlük verilerin önemli olduğunu söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de Covid 19 hasta sayısının azalmaya başladığını, ama alınan önlemleri kaldırmayı konuşmak için daha erken olduğunu söyledi.

Kademeli normalleşme planı: İlk tedbir en son kalkacak

Prof. Dr. Ateş Kara yaptığı açıklamada şu noktalara dikkat çekti:

“Ülkemize baktığımızda oldukça iyi rakamlarla gidiyoruz. Hastaneye başvurular azalmaya başladı. Yeni tanı konan hasta sayısında düz bir döneme geldiğimizi, yoğun bakıma geçen hastalarımızın azaldığını görüyoruz. Bunlar hepsi iyi işaretler. Ama daha değerlendirme yapabilmemiz için, aldığımız önlemleri küçük küçük kaldırmayı konuşmamız için erken.
Bizim için önemli olan bundan sonra hastalığın başka insanlara bulaşmaması. Önümüzdeki dönem rakamları görmemiz lazım. Nasıl gidiyoruz? Azalmayı ne hızla sağlıyoruz görmemiz gerek.
Kişisel olarak söyleyeyim. Biz önlemleri şu tarihten itibaren rahatlatabiliriz demek için bir 10 -14 günlük zamana ihtiyacımız var. Aldığımız önlemlerde küçük küçük açılmalara haziran ayının ilk haftalarında başlarız. ”
Prof. Dr. Kara, liglerin açılmasını konuşmak için de erken olduğunu, önümüzdeki haftaların verilerine bakmak gerektiğini söyledi.