Atatürk’ün THK’ye mirası Varlık Fonu’na devrediliyor

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 11:38 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 12:48 pm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle, gelir sağlaması amacıyla Türk Hava Kurumu’na devredilen otel Varlık Fonu’na devredilecek.

THK’yi yöneten kayyum heyeti, İstanbul Laleli’de bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle, gelir sağlaması amacıyla Türk Hava Kurumu’na devredilen oteli Varlık Fonu’na devrediyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, üç yıldır tüm itirazlara ve skandallara rağmen THK’yi yönetmeye devam eden Abdullah Kaya, Ali Yüksel ve Adnan Zengin’den oluşan kayyum heyeti, geçen haftalarda şube başkanlarıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda kayyumlar, THK’nin ekonomik durumunun iyiye gitmediğini, ertelenen borçların ve kredilerin erteleme süresinin dolmak üzere olduğunu belirtti.

Kayyumlar, THK’yi ekonomik krizden Türk Hava Kurumu’nun (THK) en değerli mülkü olan ve değerinin milyarlarca lirayı bulduğu ifade edilen Laleli’de uzun süredir otel olarak kullanılan Tayyare Apartmanları’nı Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devrederek çıkaracaklarını söyledi.

KAYYUM ATAYAN MAHKEMENİN ONAYI GEREKİYOR

İstanbul’daki otelin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi için, 2019’da THK’ye kayyum atayan Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi’nin de onay vermesi gerekiyor. Mahkeme önceki yıllarda kayyumların bazı gayrimenkulleri satmasına onay vermemişti.

SGK, THK’nın hesaplarına bloke koydu