Atatürk’ün heykellerine saldıranları öven isim TRT’de başkan yapıldı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 3:34 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 3:34 pm

TRT Radyo Daire Başkanı olarak atanan TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz Atatürk’ün yıkılan heykelini paylaştığı ve “Kutsalınız heykel olursa bir gün devrilir” dediği görüldü. Yaz paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Oda TV’de yer alan habere göre; TRT Diyarbakır Bölge Müdürü olarak görev yapan Hamit Yaz, AKP iktidarının 2014 yılında HDP ile başlattığı çözüm süreci sırasında Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yıkılan heykelini paylaşarak “Ve heykel savaşı başladı. Kutsalınız heykel olursa, İbrahim’in devirdiği gibi bir gün mutlaka devrilir” ifadelerini kullandı.

Eski AKP’li vekilden skandal Atatürk paylaşımı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri operasyonla yıkılan PKK’li terörist Mahsum Korkmaz’ın heykeline ayaklarını basan askerlerin fotoğrafının yanına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün yıkılan heykelini paylaşarak kıyas yapan Hamit Yaz, geçmişteki bu tweetini sildi.

İşte o paylaşım:

TRT RADYO DAİRE BAŞKANI OLDU

Odatv’nin edindiği bilgilere göre TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz, TRT’nin yeni Radyo Dairesi Başkanı oldu. TRT’ye de Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden geçtiği öğrenilen Hamit Yaz, görevi şu anki başkan Ahmet Akçakaya’dan alacak.

Atatürk’e hakaret eden sahte rehber serbest bırakıldı

“HEYKEL SAVAŞI” YAZISI DURUYOR

Hamit Yaz, Twitter’daki söz konusu paylaşımını silse de TimeTürk’te 20 Ağustos 2014 tarihinde yazdığı “Heykel savaşı” başlıklı yazısı siteden okunabilir durumda.

Atatürk’e hakaret eden öğretim görevlisi Kemalizmi hedef aldı