Atatürk’ün anılmadığı hutbeye vatandaş tepkisi: İnsana kulluk yapılmaz

Yayın tarihi: 30 Ekim 2022 Pazar 10:51 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2022 Pazar 10:53 pm

Diyanet’in hazırladığı son cuma hutbesinde Atatürk ve Cumhuriyet’in anılmamasına tepki yağarken, bir vatandaşın hutbe sırasında hocaya isyan ettiği anlara ait video ortaya çıktı. Videoda vatandaşın “İnsana kulluk yapılmaz” dediği görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 28 Ekim’de Diyanet’e bağlı tüm camilerde okunacak olan cuma hutbesinde, Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anılmadı. Diyanet’e tepki yağarken, konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bir görüntü dikkat çekti. Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, Cuma hutbesinde Atatürk ve silah arkadaşlarının anılmamasına cemaatten bir kişi tepki gösterdi.

Hutbelerde Atatürk’e yer vermeyen Diyanet kutlama mesajında andı!

Cuma namazının farzına geçilmeden önce yaşanan gerginlikte cemaatten bir kişinin imama “Hocam, hocam” diye seslendiği ve “Hocam, kulluk yalnızca Allah’adır değil mi? Ama bize Cumhuriyet rejimini armağan eden Atatürk ve silah arkadaşları varken başka şeyler anlatıyorsan olmaz.” diyerek tepki gösterdiği görüldü.

“İMAMA MÜDAHALE ETME, OTUR YERİNE”

Cami imamı kendisine gösterilen tepkiye sessiz kalırken, cemaatten bazı kişilerin “İmama müdahale etme, otur yerine” diye bağırdıkları duyuluyor.

Diyanet Cumhuriyet ve Atatürk’ü yine unuttu