Atatürk’ün adını parka veren belediyeye soruşturma açılmıştı! CHP’li Başkan’dan açıklama geldi

Yayın tarihi: 28 Kasım 2020 Cumartesi 6:21 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2020 Cumartesi 6:29 pm

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Millet Bahçesi’nin adını ‘100. Yıl Atatürk Parkı’ olarak değiştirdiği için İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlatmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Çervatoğlu, “Ankapark’ta 750 milyon TL’ye dinozor yerleştirmek soruşturulmuyor, bizim için 7 bin 864 liralık soruşturma onur madalyamızdır” dedi.

Çervatoğlu, “Ankara’da Atatürk’ün emaneti olan ‘şartlı vasiyetle’ verilen Atatürk Orman Çiftliği talan edilmiş, içerisine saraylar yapılmış, mahkemelerce kaçak olduğu ifade edilmiş ve Ankapark’ta 750 milyon TL’ye dinozor yerleştirmek soruşturulmuyor, bizim için 7 bin 864 liralık soruşturma onur madalyamızdır” dedi.

ANKA’dan Berkay Varol’un haberine göre, Fındıklı Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla, sahilindeki Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi ismini ‘100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür Sanat Evi’ olarak değiştirilmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Belediye Başkanı Çervatoğlu ve 7 CHP’li belediye meclis üyesine soruşturma izni verdi. Soruşturmanın gerekçesi ise parkın ve sanat evinin tabelası değiştirilirken harcanan 7 bin 864 TL ile ‘kamuyu zarara uğratma.’

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Atatürk’ün ‘şartlı vasiyeti’ olan Atatürk Orman Çiftliği’nin tahrip edildiğini ifade ederek, “İçerisine saraylar yapılmış, mahkemelerce kaçak olduğu ifade edilmiş ve Ankapark’ta 750 milyon TL’ye dinozor yerleştirmek soruşturulmuyor, bizim için 7 bin 864 liralık soruşturma onur madalyamızdır” dedi.

“HALKIN İRADESİNE ATANMIŞLAR EL KOYMAYA ÇALIŞTI”

Yerel seçimlerden kısa bir süre önce parkın adının AKP’li yönetim tarafından ‘Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi’ olarak 4’e karşı 5 oyla kabul edildiğini anımsatan Çervatoğlu, “Biz, hakkında görüşlerini alarak, “Millet Bahçesi’nin adını ‘100. Yıl Atatürk Parkı’, Millet Kıraathanesi’nin adını da ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ olarak değiştirdik. Süreç böyle başladı. Daha sonra kaymakamlık bunu onaylamadı. Halkın iradesine atanmışlar el koymaya çalıştılar” diye konuştu.

“7 BİN LİRALIK TABELA DEĞİŞİKLİĞİ SORGULANDI”

Çervatoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl sonra müfettişlerin görevlendirildiğini söyleyerek, “Bu süreç içerisinde yapmış olduğumuz tabela değişikliği konusunda incelemelerde bulundu. Daha önce 64 bin TL civarındaki tabelaya karşı bizim yaptırdığımız 7 bin TL’lik değişikliği soruşturdu” dedi ve Bakanlığın soruşturma izni kararını verdiğini dile getirdi.

“ATATÜRK İSMİNİ TARTIŞMIYORUZ”

Yapılan incelemeler sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından kendisine ve 7 belediye meclis üyesine soruşturma izni verildiğini belirten Çervatoğlu, “Açıkça gösteriyor ki siyasi bir davadır. Rize’nin Fındıklı ilçesi yüzde 60.5 oranında oyla CHP’ye 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bayrağı taşıdığı bir ilçe. AKP, bir kalesini kaybetmenin acısıyla siyasi bir davaya dönüştürdü. Atatürk ismini tartışmıyoruz. Süleyman Soylu imzasıyla meclis üyelerimiz dahil olmak üzere soruşturma başlatıldı” dedi.