“Atatürk’le gururlandık, Zaferle onurlandık”

Yayın tarihi: 15 Mart 2020 Pazar 4:21 pm - Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 4:26 pm

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 97. Yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin 105. yılı ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

İlk olarak 15 Mart Atatürk’ün Adana’ya gelişi nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Akay, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Adana’ya gelişinin 97. yıl dönümünde büyük bir gurur ve onurla bir kez daha anıyoruz” dedi.

“ADANALI OLARAK GURURLUYUZ”

Başkan Akay şöyle devam etti;
“Atatürk, güzel Adanımızı 9 kez ziyaret etmiştir. 15 Mart 1923’te Adana’ya geldiğinde söylediği, ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, kentimizin taşıdığı misyonu vurgulaması açısından tarihi önem taşımaktadır ve Adanalılar olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin yıldönümünü kutlamak ve Kurtuluş Savaşı’nın fiziksel olduğu kadar, fikirsel yönünde de rol oynamış olmaktan dolayı onurlanmak, Adanalılar olarak hepimizin hakkıdır. “

“ÇANAKKALE ZAFERİ, ŞANLI BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay 18 Mart Çanakkale Zaferimim 105. yılı ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada da büyük zaferin onurunu yaşadıklarını belirtirken tüm şehitleri rahmetle andı.
Çanakkale Zaferi’nin bir ulusun birlikte neler başaracağının ve zaferlere imza atacağının göstergesi olan en büyük destanlardan biri olduğunu aktaran Başkan Akay, “Çanakkale zaferi, vatanı, bayrağı, özgürlüğü ve istikbali tehlike altına girdiğinde, aziz ve fedakâr milletimizin, imkânsızı mümkün kılabileceğinin bütün dünyaya ispatıdır” dedi.

“BÜYÜK ZAFERİ KUTLUYOR, ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Başkan Akif Kemal Akay mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Anadolu’dan gelen ve Çanakkale’de çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna zerre tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit düşmüştür. Bu vatan toprağı uğruna dün ve bugün toprağa düşüp Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Çanakkale Zaferimizin yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, ülkemizin savunması, birliği, bütünlüğü ve geleceği için canlarını vererek bu toprakları bizlere vatan edip miras bırakan aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”