Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan ile Ali Erbaş aynı karede

Yayın tarihi: 5 Haziran 2022 Pazar 10:27 am - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 10:27 am

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak, “zalim ve kâfir” diyen; Diyanet’in “Kurumla bağı kalmadı” açıklamasını yaptığı Mustafa Demirkan ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kocaeli’de icazet merasimine katıldı.

Yeniden ibadete açılan Ayasofya’da kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile yine Ayasofya’daki bir törende Atatürk’ü hedef alan “Reisülkurra” Mustafa Demirkan, Gölcük’teki icazet töreninde yan yana geldi.

Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkıran bakın kimin akrabası çıktı

Bazı açılış ve törenler için Kocaeli’ye giden Erbaş, Gölcük Hicret Erkek Hafızlık Kuran Kursu’nu tamamlayan 47 öğrenci için Tevfik Hoca Camisi’nde düzenlenen icazet törenine katıldı. Söz konusu töreni “Reisülkurra” Demirkan’ın yönetmesi ise dikkat çekti. Demirkan, bir masada oturarak hafızlık duasını verirken, Erbaş ise arkasında durdu. Törenin ardından da fotoğraf çekildi. Erbaş ile Demirkan’ın, fotoğrafta yan yana olması dikkat çekti. İki isim, uzun bir süre sonra birlikte fotoğraf vermiş oldu.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla 28 Mayıs’ta Ayasofya’da gerçekleştirilen “İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni”nde, Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı. Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı.

Tepki çeken ifadelerin ardından Demirkan hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Demirkan için “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Gizli FETÖ’cü olup olmadıkları mutlaka incelenmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mustafa Demirkan hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında yapılan başvuruya üç ay sonra “6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olarak kurumla bağı olmadığı için yapılacak işlem yok” yanıtını vermişti.

 

Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusu