Atatürk’e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu!

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 11:41 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 11:41 pm

CHP İstanbul İl Başkanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla Ayasofya’da kılınan cuma namazında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e  lanet okuyan  imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ayasofya Camisi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “zalim” ve “kafir” dediği iddiasıyla imam Mustafa Demirkan hakkında 39 ilçe başkanının suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Açıklama sonrası bir de açıklama gerçekleştirildi.

Erdoğan’ın gözlerinin içine bakarak Ayasofya’da Atatürk’e lanet okundu

Açıklama şöyle:

“Üsküdar Yıldırım Bayezid Camii eski imam-hatibi Mustafa Demirkan’ın Ayasofya Camisi’nde gerçekleştirilen ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ kapsamında yapmış olduğu ve basına yansıyan ülkemizin kurucusu ve Büyük Önder’i Mustafa Kemal Atatürk’e karşı kendisini ve O’nu rehber edinenleri hedef alan ‘… Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma…’ ifadeleri ve bu ifadeyi kullanan şahsı teşvik edenler hakkında İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun talimatıyla 31.05.2021 Pazartesi gününden itibaren bu hafta boyunca 39 ilçe başkanımız tarafından suç duyurusunda bulunulmuş / bulunulmaya devam etmektedir.”