Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’a Osmanoğlu ailesinden de tepki: Onaylamıyoruz

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 7:55 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 8:49 pm

Osmanoğlu ailesi, II. Abdülhamid’in torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e hakaret eden Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın skandal sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Düğünde yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” diyen Yılmaz’a tepkiler devam ederken Osmanoğlu Ailesi’nden konuyla ilgili yazılı açıklama geldi.

“Osmanoğlu Ailesi Mensupları” imzasıyla yapılan açıklamada Şevki Yılmaz’ın hakaretlerini kabul etmedikleri ifade edildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“17.02.2024 tarihinde gerçekleşen bir düğün töreninde kaydedilen, düğüne konuk olan bazı kişilere ait, bizim de hiç tasvip etmediğimiz çeşitli görüntüler, haklı olarak kamuoyunda çeşitli tartışmalara ve tepkilere neden olmuştur.

Maalesef bu görüntülerdeki davranış ve ifadeler, Sultan 2. Abdulhamid’in kızı Ayşe Sultan’ın torunları ve Osmanoğlu ailesinin fertleri olarak bizlerin görüşüymüş gibi algılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş, yorum ve beyanı kabul etmediğimizi, aile mensupları olarak bu açıklamaları onaylamadığımızı, açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz.

Bilakis bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan, modern Türkiye’nin vatandaşı olmaktan gurur duyan, bunu tüm dünyada bulunduğu her ortam ve platformda dile getiren, milli kültürümüzü, muasir medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı kendisine şiar edinmiş kişileriz.

Bu vesileyle değerli kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Osmanoğlu ailesi mensupları:

Mediha Nami Osmanoğlu Martinez Hernandez
Fethiye Nami Osmanoğlu Bory
Adile Nami Osmanoğlu Tars
Gülnur Nami Osmanoğlu Ragot
Ayten Nami Osmanoğlu Kunter
Roksan Kunter Özkan.”

‘Hanedan’ düğününden yeni skandal! Atatürk’e beddua ettikleri ortaya çıktı

İlber Ortaylı’dan Şevki Yılmaz açıklaması: Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlıktır

Kaynak: TELE1