Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar İçişleri Bakanı’na da küfür etti

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:57 am - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 2:01 am

Mustafa Kemal Atatürk’e sosyal medyada hakaret eden Kuveytli yazar Abdülaziz E. Alhajri, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da hakaret etti.

Kuveytli yazar Abdülaziz E. Alhajri, Türk vatandaşının Arap bir turisti yumruk atarak bayıltmasını gerekçe göstererek sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulunmuş, Atatürk’e yönelik şu sözleri sarf etmişti:

“Kimsin sen Türk, dağlara kaçtıktan sonra seni kurtarma şerefine sahibiz, seni geri zekalı vahşi. Siz dağlarda yaşayan barbar kavimlerle savaştıktan sonra Anadolu’yu fethedip size vatan yapan biziz. Kemal Mustafa kadınsı olarak yaşadı ve kadınsı, vatan haini ve millet düşmanı olarak öldü. Onu yalnızca kadınsılar yüceltir Eşcinsel Atatürk”

İçişleri Bakanlığı Atatürk’e saygısızlığa kayıtsız kalmadı! Kuveytli yazar hakkında suç duyurusu

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN  SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı devreye girmiş, Bakan Ali Yerlikaya şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söylemişti:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle; Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir. Şahsın, Atatürk’e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S’ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir. Şahsın kimliği tespit edilmiş gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt’te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir.”

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA’YA HAKARET

Abdülaziz E. Alhajri, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bu paylaşımının altına hakaret dolu yeni bir cevap yazdı. Alhajri, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yani benim adım Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri. Biz ırkçılığı, bir Kuveyt vatandaşına saldırınızı kınıyoruz, siz ise dinimize, Peygamberimize, devletimize, şeyhlerimize hakaret ediyorsunuz, İçişleri Bakanı olduğunuz için sizden korkacağımı mı sanıyorsunuz? Ayakkabımı ağzına sokarsan kişisel bilgilerini ifşa ederek sana dava açarım, seni barbar p*ç”