Atatürk’e hakaret eden Astsubay hakkında jet karar

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 10:22 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 5:52 pm

Facebook’ta Ankara Atatürk videolarına hakaret ve iftira içerikli yorum yapan asker Rafi Hasan Ceran’ın, Atatürk için “İngiliz ajanı” demesine tepki yağdı…  İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle Kars Valiliği Ceran’ın görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

 

Facebook’ta Ankara Atatürk videolarına hakaret ve iftira içerikli yorum yapan asker Rafi Hasan Ceran’ın, Atatürk için “İngiliz ajanı” demesine tepki yağdı. Ceran’ın astsubay olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle Kars Valiliği Ceran’ın görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Astsubay’dan Atatürk’e hakaret

Ceran’ın yorumlarında Atatürk’le ilgili gerçekleri söylemek için Koruma Kanunu’nun kaldırılması gerektiğini savunduğu iddia edildi. Ceran, yorumlarının ortaya çıkmasının ardından Facebook hesabını kapattı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Rafi Hasan Ceran adlı jandarma astsubay ekşisözlük’te ve Twitter’da tepkilerin hedefi oldu.

Pek çok kullanıcı, İçişleri Bakanlığı’nın Rafi Hasan Ceran hakkında inceleme başlatılıp başlatılmayacağını sordu. Haziran ayından itibaren Kars Arpaçay Doğruyol Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan Rafi Hasan Ceran’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda muhalefet partililere de çirkin ithamlar bulunuyordu.

Kars Valiliği ise tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, “Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Rafi Hasan Ceran’ın sosyal medya hesabından devlet büyükleri aleyhine ve görev alanı dışında yapmış olduğu paylaşımlarla ilgili olarak hakkında disiplin soruşturması başlatılmış olup soruşturmanın selameti açısında 2 Temmuz 2020 günü görevden uzaklaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İşte o açıklama:

 

İran’da son 24 saatte koronavirüsten 154 ölüm

Hulusi Akar Libya’da: Süreci daha yakın bir markaj içinde sürdüreceğiz