Atatürk ve Zübeyde Hanım’a hakaret davasına engel

Yayın tarihi: 7 Aralık 2018 Cuma 6:59 am - Güncelleme: 7 Aralık 2018 Cuma 6:59 am

Mustafa Kemal Atatürk ve Zübeyde Hanım’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Hasan Akar’ın görüntülerinin izlenip suç tarihinin tespit edilmesi konusunda Emniyet, jandarma ve Adli Tıp Kurumu’ndan olumlu cevap gelmemesi üzerine hâkim, “Görüntülerle ilgili inceleme yapacak başka kurum elimizde kalmadı” dedi.

‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ve ‘Halkı kin, düşmanlığa alenen tahrik’ suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Akar’ın cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) tarafından, “Sanığın videosunun yayınlanmasına rızasının olmadığından aleniyet unsurunun oluşmaması ve suç tarihinin belli olmaması” sebebiyle bozulmuştu.

Hürriyet’ten Damla Güler’in haberine göre, bozma kararının ardından Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada Akar’ı avukatı temsil etti. İstanbul İl Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’nca mahkemeye gönderilen yazıda “Şahısların fiziki görüntüleri incelenerek suç tarihinin tespiti inceleme alanımızın dışındadır” ifadeleri kullanıldı.

‘İNCELEME YAPACAK BAŞKA KURUM ELİMİZDE KALMADI’
Akar’ın avukatı Burçak Çopuroğlu , “Eksiklerin giderilmesini ve gerekli incelemenin yapılması için görüntülerin belirlenen kuruma gönderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bunun üzerine hâkim Ülker Kiraz da, “Görüntülerle ilgili inceleme yapacak başka kurum elimizde kalmadı. Adli Tıp Kurumu’na iki kere gönderdik. Emniyete, jandarmaya da yolladık” diye konuştu. Tekrar söz alan avukat Çopuroğlu, görüntülerin gönderileceği kurumu kendilerinin araştırması için süre talep etti. Mahkeme sanık avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?
Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan videosunda Atatürk hakkında “1938’de geberen p.ç” ve annesi Zübeyde hanım için “Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.