Atatürk Orman Çiftliği için imar planları iptal edildi

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 3:13 pm

Ankara 11. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) sınırlarındaki alanlara Emniyet hizmet binası yapılmasının önünü açan imar planlarını iptal edildi.

Kararı açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk Orman Çiftliği alanlarında Emniyet binası yapılamayacağı gibi Medipol Üniversitesi de yapılamaz, kaçak saray da yapılamaz, LİMAK’ın konut ve iş merkezi yerleşkesi de yapılamaz. Atatürk Orman Çiftliği mücadelemiz, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine uygun hale gelene kadar devam edecek. Bu kararlar, haklılığımızın gücüdür” dedi.

“BU KARARLAR KAÇAK SARAYIN KAÇAKLIĞINI TESCİL ETMEKTEDİR”

Candan, “Ağaçlandırılacak alan kullanımında olan AOÇ alanlarında Emniyet Hizmet Binası yapılması mümkün değildir. Yargı dosyayı görüşmüş ve oybirliği ile plan değişikliğini iptal etmiştir. AOÇ alanlarında açtığımız yüzlerce dava içerisinde 5 ay içerisinde en kısa zamanda sonuçlanan davamız olarak tarihe geçecek bu karar, yıllardır sürdürdüğümüz AOÇ mücadelesinin haklılığının sonucudur. Yargı, AOÇ alanlarında son dönemde verdiği tüm kararlarda iptal edilen 271 sayılı ilke kararı ve yürütmesi durdurulan 1700 sayılı ilke kararına referans vererek, AOÇ’deki Medipol planlarını iptal etmişti. Şimdi de ‘AOÇ alanlarında kamu kurumu olamaz’ diyerek emniyet hizmet alanı planını iptal etmiştir. Bu kararlar, bir kamu kurumu olan kaçak sarayın kaçaklığını katmerli tescil etmektedir. İlke kararlarına referans veren yargı kararları bunun göstergesidir. AOÇ alanlarında emniyet binası yapılamayacağı gibi Medipol Üniversitesi de yapılamaz, kaçak saray da yapılamaz, LİMAK’ın konut ve iş merkezi yerleşkesi de yapılamaz. AOÇ mücadelemiz, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine uygun hale gelene kadar devam edecek. Bu kararlar, haklılığımızın gücüdür. AOÇ mücadelesinde oluşan kuvvet, kudrete dönüşecektir” ifadelerini kullandı.

Talan edilen Atatürk Orman Çiftliği’nde bayilik işlemleri için ihale şartı kaldırıldı!