Atatürk heykelini parçalayıp satan 4 belediye personeli tutuklandı

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 11:27 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 5:19 pm

Isparta’da Gökçay Mesireliği’nde bulunan Atatürk heykelini çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin Isparta Belediyesi’nde görevli personeller olduğu ortaya çıktı.

Gökçay Mesireliği’ndeki Atatürk heykelinin 4 gün önce kimliği belirlenemeyen kişilerce çalınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık masası ekipleri harekete geçti.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Güvenlik güçleri tarafından bölgede yapılan incelemede, heykeli çaldıkları iddiasıyla Isparta Belediyesinde görevli A.İ.K, A.D, O.Ş. ve M.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin, heykeli kentteki bir hurdacıya sattıklarını itiraf etmesinin ardından polis ekipleri, heykeli satın alan 2 kişiyi de yakaladı.

PERSONELLER TUTUKLANDI, SATIN ALANLAR SERBEST

Şüphelilerin heykeli parçaladıktan sonra hurdacıya sattıkları tespit edildi. Heykeli satın aldığı belirlenen 2 şüpheli de gözaltına alındı. Şüphelilerden A.İ.K, A.D, O.Ş. ve M.A. tutuklandı. Heykeli satın alanlar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, polisin araştırması sonucu bulunan Atatürk heykelinin bakım ve onarımdan geçirilerek eski yerine konulacağı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “4 kişi de bizim belediye personelimiz. Biri o bölgenin şefi 3’ü de çalışanımız. Heykeli alıp, bizim depomuza götürüyorlar. Orada heykeli parçalıyorlar. Parça halinde götürüp, hurda ticareti yapan firmaya bin liraya satıyorlar. 4’ü 250’şer lira paylaşıyorlar. Hurdacı da Denizli’ye satmış. Denizli’den iade edildi. Aynı ölçülerle yeniden yapılması için görüşme yapacağız. Çalışanların işlerine son verilecek. Çalışanlarımızdan biri 25 senedir çalışıyordu” dedi.

TRT’de seccadede şeytan motifi arandı!