Atatürk Havalimanı imar planında bulunmayan detay! Okul yapılacak

Yayın tarihi: 18 Haziran 2022 Cumartesi 1:30 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi 1:30 pm

Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi için çalışmalara başlanılan Atatürk Havalimanı arazisinde bulunan otel binasının okula dönüştürülmesi için ihale açıldı.

Atatürk Havalimanı’nın açıklanan imar planının içinde bulunmayan bir detay ortaya çıktı. Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı’nın alanı içinde bulunan eski otel binasının okula dönüştürülmesi için ihaleye açtı. 1 Haziran’da onay verilen ihaleye son teklif tarihi ise 29 Haziran olarak belirlendi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından ihaleyi alan şirket 15 gün içerisinde inşaata başlayacak. Yüklenici şirket yer esliminden itibaren 350 takvim gününde binayı okula dönüştürüp teslim edecek.
İhale şartnamesinde, “Atatürk Havalimanı Eski Otel Kompleksinin Eğitim Tesisine dönüştürülmesi kapsamında muhtelif kısımlardaki duvar, tavan , döşeme imalatlarının tadilatı ve yenilenmesi; cam , ahşap, alüminyum vb. imalatların yapılması, mutfak; inşaat ve mekanik imalatların tadilatı ve yeni imalatların yapılması ile elektrik, elektronik, mekanik tesisatların tadilatı ve yeni imalatların yapılması… Yukarıda bahsedilen hususlar işle ilgili özet bilgiler olup, burada bahsi geçmeyip proje ve şartnamelerde yer alan diğer imalatlarda iş kapsamında olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Kapatılan Atatürk Havalimanı Bilal Erdoğan’ın festival alanı oldu