Atatürk düşmanı paylaşıma Merdan Yanardağ’dan tarihi ayar

Yayın tarihi: 15 Ocak 2022 Cumartesi 9:43 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2022 Cumartesi 10:01 pm

Gericilerin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Ülkü Adatepe’nin fotoğrafına yaptıkları karalamaya TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’tan tarihi yanıt geldi.

 

Gericiler, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe olan fotoğrafını yeniden hedef tahtasına koydu. Adatepe’nin elindeki şişeye bira şişesi diyen gericiler Atatürk’ü çocuğa bira içirmekle suçladı. Oysa Ülkü Adatepe’nin elindeki şişe o dönemlerde çocukların beslenmesi için tüketilen malt suyu şişesi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanarda, sosyal medya hesabından Atatürk ve Ülkü Adatepe’nin fotoğrafını hedef alan bir paylaşıma tarihi bir cevap verdi.

Yanardağ’ın cevabı şöyle:

“Ahlaksızsınız.. O çocuğun elindeki, mama olarak o dönem kullanılan ve son derece besleyici olan malt suyudur. Malt, halen bütün çocuk mamalarında kullanılır. Ama siz, Atatürk’ün küçük bir çocuğa bira içirdiği şeklinde alçakça iftira atıyorsunuz. Hem zavallı hem cahilsiniz.”

Tarihçi Sinan Meydan’da Atatürk’ün fotoğrafını hedef alan gericiye, “Sark malt hülasası o! Atatürk düşmanı yobazlar herkesi kendileri gibi ahmak sanıyor!” diye yanıt verdi.