Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun kitapları, Atatürk kütüphanesinde!

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 5:03 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 5:03 pm

Mustafa Kemal Atatürk karşıtı söylemleriyle bilinen gerici yazar Kadir Mısıroğlu’nun kitapları, Atatürk Araştırma Merkezi’nin kütüphane envanterinde yer buldu.

Cumhuriyet ve laiklik karşıtı tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu’nun kitapları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi’nin kütüphanede envanterinde yer aldı.

Kütüphanenin internet sitesindeki arama uygulamasında yapılan sorgulama sonucunda Mısıroğlu’nun çok sayıda kitabının kütüphane envanterinde bulunduğu görüldü.

Uygulamada yapılan arama sonucunda Mısıroğlu’nun “Geçmişi ve geleceği ile hilafet”, “Osmanoğullarının dramı: Elli gurbet yılı (1924-1974), “Moskof mezalimi”, “Kurtuluş Savaşı’nda sarıklı mücahitler” gibi kitaplarına ulaşılabiliyor.

skandal-kadir-misiroglu-nun-kitaplari-ataturk-arastirma-merkezi-nin-kutuphanesinde-913491-1.

“KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ”

Kadir Mısıroğlu, “Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım” , “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı” gibi sözler etmişti. 5 Mayıs 2019’da çoklu organ yetmezliğinden ölen Mısıroğlu, “Mustafa Kemal ile zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin” demişti.

 

AKP’li belediye Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun adını caddeye verdi