Atatürk Anıtı’nda nöbet tutan vatandaşlar için Yeni Şafak’tan skandal haber

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 10:38 am - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 10:38 am

Samsun’da yurttaşlar saldırıya uğrayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına sahip çıktı. Yurttaşlar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek anıtın etrafını sardı. Yandaş Yeni Şafak gazetesi ise yaşananları provoke etme peşine düştü.

Samsun’da yıkılmak istenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele için kente ayak bastığı noktaya konulan anıtın yıkılmak istenmesine yurttaşlar tepki gösterdi. Anıtın ayaklarına halat bağlayıp araç ile çekmeye çalışanlar protesto edildi. Yurttaşlar anıtın çevresinde kol kola girerek sevgi çemberi oluşturdu ve  “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attı.

Yıkılmak istenen Atatürk anıtına yurttaşlar sahip çıktı

YENİ ŞAFAK PROVOKASYON PEŞİNE DÜŞTÜ

Yandaş Yeni Şafak gazetesi ise yaşanan olayları provoke etme peşine düştü. Atatürk Heykeli’nin etrafında sevgi çemberi oluşturan vatanseverleri hedef alan Yeni Şafak ilk önce “Samsun’da bir grup Atatürk Heykeli’ni ‘tavaf’ etti” diyerek servis etti.

SONRA BAŞLIĞINI DEĞİŞTİRDİLER

Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından yandaş Yeni Şafak haberin başlığını “Samsun’da ilginç görüntüler, Atatürk Heykeli etrafından dönmeye başladılar” diyerek değiştirdi. Yeni Şafak daha sonrasında ise haberi tamamen kaldırdı ve sadece video kategorindeki bölüme videoyu eklediler.