Ataşehir Belediyesi’nden operasyon açıklaması!

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 10:40 am - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 1:28 pm

Ataşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında aralarında üç belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Ataşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Başkanı Battal İlgezdi’nin de ‘Şüpheli’ sıfatıyla ifadesiyle ifade vereceği operasyonla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü iki farklı ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında operasyon düzenlendiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyonlarda aralarında Üç belediye başkan yardımcılarıyla birlikte toplam 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan başkan yardımcılarından birinin Olay tarihinde Ataşehir’de mimar olduğu ancak şimdi Kadıköy’de Belediye Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi.

Söz konusu soruşturmalarda ihalelere fesat karıştırılarak milyonlarca lira haksız kazanç elde edildiği öne sürülürken ‘şüpheli’ sıfatıyla Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de ifadesine başvurulacağı kaydedildi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin gözaltına alındı

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Ataşehir Belediyesi yaptığı açıklamada yolsuzluk iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Belediye’den yapılan açıklama şöyle:

“Ulusal basında bugün yapılan haberlerde Ataşehir Belediyesinde milyonlarca liralık yolsuzluk iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, Başsavcılık tarafından 10 yıl önce yani 2013 yılında yapılan 2 farklı ihale dosyası ile ilgili soruşturma başlatılmışsa da;
Bu soruşturma dosyalarından; mobilya ihaleleri konulu soruşturma dosyası daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve soruşturmalar ile yargılamalar neticesinde Soruşturma İzni Verilmemesi ve Mahkemeler nezdinde Beraat kararlarıyla sonuçlanmıştır.
Soruşturma konusu olan diğer dosya ise, Billboard ihalesi hakkında olup, söz konusu ihale 2013 yılında yapılmış, Sayıştay denetiminden geçmiş, kamu zararına ilişkin eleştiri ya da mevzuata aykırı herhangi bir tespit de yapılmamıştır. Ayrıca, 2022 yılında yapılan şikayet üzerine de İçişleri Bakanlığı’nca ön İnceleme konusu yapılmıştır. Soruşturması halen devam etmektedir. Basında milyonlarca liralık ihale yolsuzluğu diye ifade edilen bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Tüm kamuoyu bilmelidir ki; Belediyemizde yapılan bütün ihaleler başta Sayıştay olmak üzere ilgili merciler tarafından denetlenmiş, herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır.
Bazı basın kuruluşlarının maksatlı yapmaya çalıştığı algıya karşın belirtmek isteriz ki, milyonlarca liralık ihale değil, sadece 55 bin liralık Billboard ihalesi ile ilgili soruşturma yürütülmektedir.
Konu ile ilişkili Belediye görevlilerimizin ifadelerine başvurulmak üzere emniyetteki işlem süreçleri devam etmektedir.
Yakın bir zamanda tüm kamuoyunun gerçekleri göreceği gibi, söz konusu dosyalarda herhangi bir usulsüzlük olmadığı Yüce Türk Adaleti önünde ispatlanacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”