Atari video oyun oteli nasıl çalışacak?

Yayın tarihi: 4 Şubat 2020 Salı 3:07 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2020 Salı 3:07 pm

Video oyun dünyasının eski ve köklü markası Atari video oyun konseptli bir otel inşaa edeceğini duyurarak dikkatleri üzerine çekti.

80’li yılların efsanevi oyun konsolları ile video oyun endüstrisinde önemli bir yer edinen şirket, aldığı yanlış kararlar nedeniyle ağır zarara uğrayarak iflas etmek zorunda kalmıştı. Ancak markanın zihinlerdeki yeri hiçbir zaman kaybolmadı ve Atari markası el değiştirse de video oyun endüstrisi içinde kalmaya devam etti.

Oyun şirketi şimdi dünyanın farklı ülkelerinde, video oyun konseptine sahip oteller açacağını duyurdu. Bu otellerde video oyun turnuvaları düzenlenecek, oyun endüstrisinden temsilcilerin basın lansmanları gerçekleşecek veya misafirlerin video oyunlarıyla eğlenmeleri sağlanacak.

Oyun dünyasındaki ünlü imgelerle süslenerek oyun severlerin dikkatini çekecek şekilde tasarlanacak olan oyunlar şirketin turizm sektörüne giriş kapısı olacak.

Bu amaçla Atari Hotels isminde bir şirket kuran firma, aynı zamanda atarihotels.com adresini de hayata geçirdi.

İlk otelin 2020 yılında Phoneix’te açılması planlanırken ardından hızlı bir şekilde Austin, Chicago, Denver, Las Vegas, San Francisco, San Jose ve Seattle’da da otellerin açılacağı vurgulanıyor.

Koronavirüs için acil durum ilan edildi!

Firma, 80’li yıllarda yakaladığı büyük başarının ardından hiç satmayacak oyunları milyonlarca adet üreterek büyük zarar etmişti. Ardından da satılmayan milyonlarca adet kutu oyununu New Mexico’da çöle gömdüğü iddia edilen Atari iflas açıklamıştı. Firmanın elindeki milyonlarca kutu oyunu çöle gömme öyküsü ise bir şehir efsanesine dönüşmüştü.

atari new mexico

Ancak, 2013 yılında video oyun meraklıları, bu şehir efsanesinin peşinden giderek toprağa gömülen oyunların yerini buldular. Bunun üzerine organize edilen büyük bir kazı operasyonu ile milyonlarca kutu oyunu topraktan çıkarıldı.