Atama bekleyen sağlıkçılar: Zeytine yevmiyeye gidiyorum

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 10:20 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 12:29 pm

Atama bekleyen sağlıkçılar, Ankara’da eylem yaptı. Bir araya gelen sağlıkçılar “Özel diyaliz merkezlerine gidiyorum, puanım yüksek olduğu için özeller de almıyor. Şu an mevsimlik işçiyim, zeytine yevmiyeye gidiyorum” dedi.

Atama bekleyen sağlıkçılar, bugün Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) ve Atama Bekleyen Tüm Sağlıkçılar Birliği’nin düzenlediği basın açıklamasına, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut da katıldı.

“ZEYTİNE YEVMİYEYE GİDİYORUM”

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Diyaliz Teknikerliği Bölümü mezunu Barış Kanar “Sayın Bakan’ımız Fahrettin Koca sertifikasyonun kaldırılacağını söylemişti, alımların artacağını müjdelemişti ama alımlar daha da azaldı. Diyaliz teknikerleri istediği sayıyı alamıyor, müjdeli haberi Bakan’ımızdan bekliyoruz. KPSS’den 87,5 puan aldım, sıralamam 122. Özel diyaliz merkezlerine gidiyorum, puanım yüksek olduğu için özeller de almıyor. Şu an mevsimlik işçiyim, zeytine yevmiyeye gidiyorum. Durumum şu an böyle” dedi.

Atama bekleyen sağlıkçı kendine damar yolu açıp bakana seslendi