Astsubay Burkay Urcan, polis Kübra Açar’ı öldürdü

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 11:42 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 3:24 pm

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 28 yaşındaki astsubay Burkay Urcan, 24 yaşındaki polis memuru Kübra Açar’ı tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü. Urcan daha sonra intihar etti.

Bandırma Yenice Mahallesi’nde dün saat 22.00 sıralarında yaşanan olay, rüzgar türbinlerinin bulunduğu alanda meydana geldi. Silah seslerini duyan rüzgar türbini tesisinin güvenlik görevlileri alanı kontrol ettiklerinde, bir otomobilin yanında Açar ve Urcan’ın hareketsiz halde yattığını gördü. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde 2 kişinin de öldüğü belirlendi. Jandarma, bulunan kişilerin Bandırma Jandarma Komutanlığı’nda astsubay Burkay Urcan ve Bandırma Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan polis memuru Kübra Açar’a ait olduğunu saptadı. Açar ve Urcan’ın cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Tekzip

Sayın Muhatap, 25.06.2022 tarihinde yayınlamış olduğunuz haberde; “Burkay Urcan (34) astsubay’ın, polis memuru olan Kübra Açar (24) isimli sevgilisini öldürerek intihar etti” şeklinde haber yapılmıştır. Yayınlanan bu haberde müvekkile ait olan ve müvekkilin instagram isimli sosyal medyada kullandığı profil resmi intihar eden fail olarak herhangi bir sansür ya da karartma uygulanmadan paylaşılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki müvekkilin adı Berkay’dır, kendisi serbest meslekle meşguldür, nişanlı ya da evli değildir. Yapılan bu haberle hiçbir alakası yok iken kurumunuzca açık bir şekilde fotoğrafları söz konusu haberde kullanılmıştır.

Müvekkil, müvekkili tanıyan insanların bu haber üzerine şaşkınlıkla müvekkilin ailesini aramaları nedeniyle haberdar olmuştur. Müvekkil maddi ve manevi olarak bu haberden olumsuz şekilde etkilenmiştir.
Sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilme yükümlülüğü olan yayın kuruluşunuz müvekkile ait kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kullanmıştır.
Paylaşmış olduğunuz haberi her türlü şikayet hakkımızı ve yasal haklarımızı saklı tutarak tekzip etmekteyim.

İşbu tekzip metninin Basın Kanunu ve tekzip kuralları gereğinde en kısa sürede yayınlanmasını aksi takdirde tüm hukuki ve cezai haklarımızı kullanacağımızı itharen bildiriyorum.

Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar: Yakma fiili eziyet çektirmeye yönelik değil!