Astronot kıyafetiyle etkinlik etkinlik gezdirilen Alper Gezeravcı da seçimin kaybedeni oldu

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 7:23 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 7:24 pm

Türkiye 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yerel yöneticilerini seçti. Zafere hazırlanan AKP’nin oyu eridi, yıllardır yönettiği birçok belediyeyi kaybetti. Seçim sonuçları ‘muhalefetin zaferi’ olarak yorumlandı. Uzaya çıkan ilk Türk astronot olmasıyla Türkiye’nin gururu haline gelen ancak seçim döneminde şehir şehir gezerek AKP propagandası yaptırılan Alper Gezeravcı da seçimin kaybedenlerinden biri oldu.

AKP’nin seçim döneminde propaganda yapmak için sahaya sürdüğü isimlerden biri de Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı oldu. Gezeravcı, ‘Gençlik Buluşmaları’ adı altında AKP’ye oy propagandası yapmak için Bakan Kacır’la birlikte etkinlik etkinlik gezdi. Kırıkkale, Erzurum, Ankara, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Düzce, Bolu, Antalya, Gaziantep, Konya, Çankırı ve Samsun’a giden Gezeravcı, bu etkinliklerde AKP’li bakanlar ve belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi.

Nitekim AKP seçimlerde beklediğini bulamadı, seçim CHP’nin üstünlüğüyle sonuçlandı. AKP sadece CHP’ye karşı değil DEM Parti ve Yeniden Refah’a da yönettiği belediyeleri verdi.

Seçim sonunda ise kaybeden sadece AKP değil propagandasını yapmak için yanında koşanlar da oldu. Sinan Akçıl’dan Orhan Gencebay’a, Tansu Çiller’den Dursun Özbek’e, tarikatlardan Hulki Cevizoğlu’na, şehir şehir gezen bakanlardan Alper Gezeravcı’ya AKP ile birlikte seçim yürüten birçok isim de ‘Kaybedenler Kulübü’ne katıldı.

Kaybedenler Kulübü…

Kaynak: TELE1