Assange özgürlüğünü ele geçirebilir

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 28 Haziran 2021 Pazartesi 1:39 pm

Bugüne kadar çok farklı girişimler oldu. Bunlar içerisinde hiçbirisi Julian Assange kadar ses getirmedi. 49 yaşında Londra’da hapishanede hayatını devam ettiren ünlü hacker, casusluk suçlaması ile karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı tarafından kendisine siber saldırı ve casusluk yasası üzerinden iddianame hazırlanıyor.

Kendisi her ne kadar suçsuz olduğunu söylese bile yine de ABD onu yargılamakta kararlı. 2 yıl kadar önce İngiltere’de yakalanan ve Londra’daki hapsi devam ettirilen Assange, iade taleplerine rağmen geri gönderilmiyor. Federal soruşturma bürosu onun hakkında birçok suçlamada bulunmuştu.

Assange

Federal Soruşturma Bürosu muhbiri olan Sigurdur Ingi Thordarson, onunla ilgili bazı iddialarda bulundu. Hakkında yaptığı suçlamalar nedeniyle Julian Assange zor durumda kaldı. Yöneltilen suçlamalar İzlanda milletvekillerinin ve devletin Assange tarafından ele geçirilmek istenmesiydi.

Ünlü bir hacker olan ve dünyadaki birçok bilgisayar korsanı tarafından sevilen Assange, suçlamadan kurtulmayı başardı. Aslına bakacak olursak İzlanda’yı hedef göstermesi halinde orayı rahat bir şekilde ele geçirebilirdi. Fakat böyle bir isteği olmadığı son derece açık. FBI görevlisi onunla ilgili suçlamasını geri çekti.

Microsoft Rusya merkezli hacker saldırılarına karşı uyardı

ABD’ye iade edilmesi halinde 175 yıl hapis cezası alabilir. Böyle bir durumda hayatının geri kalanını hapiste geçirecek. Londra’da kalmaya devam eden ünlü hacker belki de yakında özgürlüğüne kavuşabilir. Fakat ABD tarafından yapılan aşırı baskılar nedeniyle bu ihtimal biraz düşük gibi görünüyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.