Asrın Tok videosu soruşturmalık olmuştu! YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2024 Salı 4:08 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı 4:17 pm

Haber: Haber Merkezi

Katıldığı bir programda Asrın Tok ile ‘şeriat’ tartışmasına girmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan YouTuber ‘Diamond Tema‘ için yakalama kararı çıkartıldı.

YouTube’da ‘Yer6’ isimli kanalda şeriatı savunan Asrın Tok ile tartışan ‘Diamond Tema’ hakkında başlatılan soruşturmanın ardından yakalama kararı çıkarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamada, 16 Haziran’da hakkında resen soruşturma açıldığı belirtilen Diamond Tema’nın  yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Bakan Tunç’un açıklaması şu şekilde:

“Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”

Diamond Tema ve Asrın Tok videosu soruşturmalık oldu! İletişim Başkanlığı videonun kaldırılmasını istedi

Kaynak: HABER MERKEZİ