ASSAM ve ASRİKA nedir?

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 5:24 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 2:15 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında SADAT baskını hakkında yaptığı açıklamada,  “Bir devlet kuracaklarmış, o devletin içinde Türkiye’de olacakmış. ASRİKA devleti.” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından “ASRİKA nedir?” sorusu gündemde en çok araştırılan başlıklar arasında yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun SADAT baskının ardından ASRİKA Devleti konusu gündeme geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada ”  “Bir devlet kuracaklarmış, o devletin içinde Türkiye’de olacakmış. ASRİKA devleti. ASRİKA Devleti başkan tarafından yönetilecek, İstanbul başkenti olacak resmi dili de Arapça olacakmış. Bunlar Erdoğan’ın yanında hizalandılar. Soruyorum sana ne danışmanlığı verdiler? Çık anlat kardeşim” ifadelerini kullandı. İşte, SADAT, ASSAM ve ASRİKA bağlantısı hakkında merak edilenler.

ASRİKA NEDİR?

SADAT ile bağlantılı olan ve kurucusu Adnan Tanrıverdi olan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) internet sayfasında kuruluşun amacı hakkında şu açıklama bulunuyor:

Müslüman Milletlerin refahı, kurdukları devletlerin bekası, Dünyada barışın tesisi ve adaletin hâkimiyetinin, İslam Ülkelerinin bir süper güç olarak Dünya siyaset sahnesine çıkması ile mümkün olabileceği düşüncesinden hareketle; Müslüman Devletlerin; her biri milli güç unsurları ile ilgili veri tabanının oluşturulmasını, münferit ve müşterek iç ve dış tehdit değerlendirmelerinin yapılmasını, iç ve dış güvenlik plan esaslarının tespit edilmesini ve ortak irade altında toplanması için ihtiyaç duyulan müesseseler ve bu müesseselerin teşkilatlanma esas ve prensiplerinin oluşup gelişmesini sağlayacak fikri çalışmaları yapmaktır.

İKTİDAR YANLISI SPONSORLAR

ASSAM’ın resmi sayfasında yer alan ve iktidara yakınlığı ile bilinen kuruluşların sponsor bağlantısı dikkat çeken detaylar arasında.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: ASRİKA’yı kuracak SADAT’dan ne danışmanlık aldın?