Aşk-ı Memnu ‘Bihter’ ismiyle film oluyor! Başrol belli oldu

Yayın tarihi: 11 Ocak 2023 Çarşamba 3:31 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2023 Çarşamba 3:31 pm

Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu‘ isimli romanı, beyaz perdeye uyarlanıyor. İlk olarak 1975 yılında sinemaya aktarılan eser, 2008 yılında ise dizi olarak uyarlanmıştı.

Türkiye dizi tarihine damga vuran “Aşk-ı Memnu”, şimdi de “Bihter” ismiyle ikinci kez sinemaya aktarılacak. Filmde, Bihter karakterine Farah Zeynep Abdullah can verecek.

Farah Zeynep Abdullah

KİTABIN YAZILDIĞI TARİHTE GEÇECEK

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, senaryosunu Merve Göntem’in yazdığı film dijital platformda yayınlanacak. Yapımcılığını TAFF Pictures’ın üstlendiği filmin cast seçimlerinin devam ettiği öğrenildi. Film, dizi uyarlamasında olduğu gibi günümüzde değil kitabın yayınlandığı dönem olan 1900’lü yıllarda geçecek.

Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan “Aşk-ı Memnu” dizisi, ilk sezonuyla 2008 yılında ekranlara gelmişti. Dizinin başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Nebahat Çehre, Selçuk Yöntem ve Hazal Kaya paylaşmıştı. Toplam izleyicide 23,4 ve AB grubunda 27,1 izlenme oranlarına ulaşan dizinin final bölümü ise izleyicilerin yaklaşık yüzde 73.7’sini ekran başına çekmişti.

Aşk-ı Memnu’nun Beşir’iydi! Yaşadığı değişim dikkat çekti