Asistan doktor hasta yakınları tarafından darbedildi

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 5:40 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 5:40 pm

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan asistan hekim Burak Özbaş, bir hasta yakınının saldırısına uğradı.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin beyin cerrahi servisinde asistan hekim olarak görev yapan Burak Özbaş, dün akşam saatlerinde, serviste yatan bir hastanın yakını tarafından darp edildi. Olay sırasında Özbaş’ın gözlüğünün kırıldığı öğrenildi. Samsun Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Faysal Çadır, olaya ilişkin bugün bir açıklama yaptı. Çadır, şunları söyledi:

Öğrencisine tecavüz edip şantajla evlenen üniversite hocasına ‘kesintisiz maaş’

“ÖNCE SAĞLIKTA ŞİDDET YOK EDİLMELİ”

“Sağlıkta şiddet, hakikaten hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en can alıcı yaralarından birisi. Eğer sağlık güzel bir sistem içine oturacaksa ve daha sağlıklı bir Türkiye yaratılacaksa önce sağlıkta şiddet yok edilmeli. Bunun en güzel yolu hekime ve sağlık çalışanına hak ettiği değerin verilmesinden geçmekte.

“SİZİN SAĞLIĞINIZ İÇİN ÇABALAYAN İNSANA ŞİDDET UYGULAMAK TÜRK HALKI’NIN GELENEKLERİNDE OLMADI, OLAMAZ, OLMAMALI”

30 Nisan 2022 Cumartesi günü akşamı, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi beyin cerrahisi asistanı, tedavi etmek için çabaladığı, günlerce emek verdiği, iyileştirme yoluna soktuğu bir çocuğu taburcu etme noktasına kadar getirdi. Bir işlemin uzaması nedeniyle hasta yakınının önce sözlü ve küfürlü tacizine, sonra da fiziksel saldırısına uğradı. Kabul edilebilir bir şey değildi. Sizi iyileştirmeye çalışan, sizin sağlığınız için çabalayan insana şiddet uygulamak, Türk Halkı’nın güdülerinde, geleneklerinde olmadı, olamaz, olmamalı.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZIN BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ”

Bu can sıkıcı olay üstüne hukuki süreç başladı, gerekli işlemler yürütülüyor. Samsun Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, sağlıkta şiddetin her yönüyle, tüm yol ve yordamlarını kullanarak karşısında oldu ve olacak. Samsun Tabip Odası olarak, arkadaşımız Dr. Burak Özbaş’a geçmiş olsun diyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, sonuna dek destekçisi olduğumuzun ve sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

KONUŞABİLECEK DURUMDA DEĞİLİM”

Şiddet gören Burak Özbaş, olayla ilgili, “Şu an konuşabilecek durumda değilim. Tabip odamızın açıklamasına katılıyorum” dedi.

Üniversitede öğrencisine tecavüz etti, şantaj yaptı ve evlenmeye zorladı!