Aşırı sıcaklar hafta sonu Türkiye’yi terk ediyor

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 11:43 am

Yazın en sıcak günlerinin yaşandığı iki haftanın ardından aşırı sıcak havanın hafta sonu Türkiye terk etmesi bekleniyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atmosfer Bilimleri-Havza Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Zafer Aslan, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Türkiye’yi hafta sonu terk etmesini ve hafta sonu sıcaklarının 4-5 derece düşmesi bekliyoruz.” dedi.

Aslan, yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin en sıcak ve bunaltıcı günleri olan eyyam-ı bahurun kuzey yarımkürede temmuz ve eylül döneminde, güney yarımkürede ocak ve mart ayları arasında yaşandığını söyledi.

Meteoroloji’den uyarı: Hava sıcaklıkları 4-8 derece artacak

BATI AKDENİZ VE İSTANBUL’A YAĞMUR GELİYOR

Prof. Dr. Aslan, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının nemle birlikte hissedilirliğinin arttığını anlatarak, şöyle devam etti:

“Yazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde Türkiye’de özellikle güney ve doğu bölgelerde sıcaklık 45 dereceye kadar çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Türkiye’yi hafta sonu terk etmesini ve hafta sonu sıcaklarının 4-5 derece düşmesi bekliyoruz. Hafta sonu İstanbul’da yağış bekleniyor, Batı Akdeniz Bölgesi’nde yağış olasılığı bulunuyor. Ayrıca ağustos ayında ülkemizde hava sıcaklığının Türkiye’nin kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında olacağını tahmin ediyoruz.”