‘Asiltürk’ün yeğenine ihale’ iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 1:07 am - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 1:07 am

Yeniçağ Yazarı Orhan Uğuroğlu’nun ‘Ahlaki, manevi, siyasi ve ticari’ başlıklı bugünkü yazısında öne sürdüğü ‘Asiltürk’ün yeğenine ihale’ iddiasına, Forte Bilişim Teknoloji yetkilileri tarafından yalanlama geldi.

Şirket tarafından gazeteye gönderilmek üzere hazırlanan tekzip metninde söz konusu iddialarla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Söz konusu ihaleye firmamız dahil 7 firma katılım sağlamış. Mesleki ve teknik yeterliliklerin istendiği ön değerlendirme aşamasını geçtikten sonra sözlü fiyat eksiltme yöntemi ile kurum pazarlık yapmış, firmamız ihalede ikinci olmuş ve ihaleyi kaybetmiştir. İhale MRD Bilişim firmasında kalmış ve bildiğimiz kadarı ile kurum adı geçen firma ile sözleşme imzalamıştır. 13 Kasım 2020 tarihinde kurumda yapılan tüm ön değerlendirme ve fiyat görüşmeleri ihale salonuna girişten itibaren kurum tarafından kamera kaydı ile kayıt altına alınmıştır. Firmamızın adı geçen kurum ile eski veya yeni herhangi bir aktif sözleşmesi veya aldığı ihale yoktur. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet Partisi’ndeki isyanının altından ihale çıktı!

JANDARMA DA YALANLADI

Jandarma Genel Komutanlığı da “ihalede usulsüzlük” iddiasını yalanladı.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Teknik şartnameye göre yapılan kontroller neticesinde ihale şartlarını karşılayan, aralarında MRD Bilişim Şirketi ve Forte Bilişim Şirketinin de olduğu 4 firma ile ihale sürecine devam edilmiştir. İhalenin devamında fiyat iyileştirilmesi kapsamında açık eksiltme usulüne geçilerek firmalardan fiyat tekliflerini düşürmeleri istenmiştir. Açık eksiltmenin 28’inci turunda diğer firmaların ihaleden çekilmesiyle 3 milyon 780 bin ABD doları ile en iyi teklif veren MRD Bilişim Şirketi ihaleyi kazanmıştır. Akabinde aynı firma ile yapılan pazarlık sonucunda ihale 2 milyon 430 bin 714,26 dolar tutar karşılığında MRD Bilişim Şirketinde kalmıştır. Sonuç olarak, 4 Aralık 2020 tarihinde MRD Bilişim Şirketi ile sözleşme imzalanmış, Forte Bilişim Şirketi ile herhangi bir anlaşma imzalanmamıştır. Köşe yazısı ve haberlerde iddia edildiği gibi İçişleri Bakanlığınca MRD Bilişim Şirketinin diskalifiye edilmesi ve ihalenin Forte Bilişim Şirketine verilmesi gibi bir husus kesinlikle söz konusu olmayıp iddia edilen hususlar tamamen asılsız ve iftira niteliğindedir… Bu asılsız iddiaları ileri sürenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.”