Murat Yetkin yazdı: Asiltürk’ün vefatı ve Erdoğan’a diğer kötü haberler

Yayın tarihi: 2 Ekim 2021 Cumartesi 12:24 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2021 Cumartesi 12:32 pm

Murat Yetkin, Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘üzdüğünü’ ancak ‘başka kötü haberlerin de olduğunu’ yazdı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ‘Asiltürk’ün vefatı ve Erdoğan’a diğer kötü haberler’ başlıklı yazısında son dönemde Cumhur İttifakı’na katılma konusunda görüşmeler yürüttüğü Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı üzerine kaleme aldığı yazısında, Erdoğan’a başka kötü haberlerinde olduğunu belirtti.

Yazısında Erdoğan’ın sağlığının dahi spekülasyon konusu yapılmaya başlandığını belirten Yetkin, ‘evinde Erdoğan’ın portresi olduğu bilinen’ HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın Cumhurbaşkanı’nın sembolik olması gerektiğine yönelik son yazılarını ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun polis teşkilatı emeklileriyle özel bir toplantı yaptığını da hatırlattı.

Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ‘daha da mecbur hale geldiğini’ söyleyen Yetkin, şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın son dönemde Asiltürk üzerinden Saadet Partisi’ni bölerek ya da bir bütün olarak Cumhur İttifakına katma çabasındaydı. Onu Beştepe’de özel olarak ağırlıyor, Kıbrıs gibi yurt dışı seyahatlere, ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte davet ediyor, Asiltürk de Erdoğan’ın özellikle dindar seçmen üzerindeki “Biz gidersek başınız dertte” korkusunu diri tutuyordu. Partinin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk’ün söylediklerinin partiyi bağlamayacağını defalarca söyleyen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun geçenlerde Erdoğan giderse “muhafazakârlarının kazanımlarının zarar göreceğini sanmadığını” söylemesi tam da bu söyleme karşı çıkıştı.

Cumhurbaşkanının 1 Ekim TBMM açılışındaki konuşmasında hem hitabet hem de konuşmanın içeriği bakımından her zamanki formunda görünmeyişinde belki sabah saatlerinde aldığı bu kötü haberin de etkisi vardı. Duraklayarak konuşması bir yana, Türkçeyi iyi kullanan bir hatip olarak bilinen Erdoğan’ın “Kürt sorunu denilen mesele” türünden ifadesi (içeriğini başka yazıda tartışacağız) kendi başına yadırgatıcıydı. Ama aslında başka kötü haberler de geliyordur Beştepe’ye ve eğer etrafındaki duvar, dijital dünyanın deyimiyle “firewall” koruması tarafından engellenmiyorsa kendisine de ulaşıyordur.”

YAZININ TAMAMI

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti