Asılsız ihbar Yalova’yı ayağa kaldırdı!

Yayın tarihi: 1 Eylül 2024 Pazar 11:15 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2024 Pazar 11:24 pm

Yalova’nın Taşköprü beldesinde yapılan ‘eğitim uçağı düştü” ihbarı şehri ayağa kaldırdı. Asılsız ihbarla ilgili Yalova Valiliği açıklama yaptı.

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki Hava Meydan Komutanlığı’ndan Feribot İskelesi yönüne doğru giden bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı alındı. İlk olarak eğitim uçağı, daha sonra ise bir helikopterin düştüğü bildirildi. İhbarların ardından, bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Hava Meydan Komutanlığı ile iletişime geçildiğinde, komutanlık kendilerine ait herhangi bir uçak ya da helikopterin düşmediğini bildirdi. Bu gelişme üzerine ambulans ve itfaiye ekipleri bölgeden ayrıldı.

Aktrollerin hedef bilançosu… 116 bin asılsız ihbar

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilikten yapılan açıklamada, “112 Acil Çağrı Merkezi’ne Hava Meydan Komutanlığı’ndan Taşköprü Feribot İskelesi yönüne giderken yolun sağ tarafına uçak düştüğü yönünde bir ihbar yapıldığı belirtilmiştir. İhbarın komutanlığa iletilmesinin ardından, her iki ihbarcıyla yapılan görüşmelerde eğitim uçağının düştüğü bilgisi verilmiş, ancak Hava Meydan Komutanlığı ile yapılan görüşmede eğitim uçaklarının havada olduğu teyit edilmiştir.

İhbarcıların tarif ettiği bölgede yapılan kontrolde, çiftçilik yapan bir kişinin tarlasındaki kuru ot ve yaprak parçalarını yaktığı ve bu dumanın ihbarcılar tarafından uçağın düştüğü ile ilişkilendirilebileceği belirtilmiştir. İhbarcılarla yapılan yeniden görüşmelerde, uçağın yere çakıldığını görmedikleri beyan edilince, ihbarın asılsız olduğu değerlendirilmiştir.” denildi.

Kaynak: TELE1