Aşılamada yeni meslek grupları açıklandı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 11:06 am - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 3:48 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama programına dahil edilen yeni meslek gruplarını açıkladı. Programla ilgili bir açıklamada Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden geldi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam eden aşılama programına yeni meslek grupları dahil edildi. Bakan Koca, programa önce şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafının, daha sonra ise kargo çalışanları ve kuryelerin dahil edildiğini paylaştı.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, “Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler” ifadelerini kullanırken, ikinci paylaşımında ise, “Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da yarın başlıyoruz. Artık iyice hızlandık” diye yazdı.

YEŞİL PASAPORTLU İHRACATÇILAR DA AŞI OLABİLECEK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ise yeşil pasaportlu ihracatçılar da aşılama programında öncelikli gruba alındığını duyurdu. Aşılama grubuna alınan ihracatçılar, aşı randevusu da almaya başladı.

İhracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye’nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir” dedi.

TIKLAYIN – Bakan Koca’dan BioNTech aşıları için randevu uyarısı