Aşıda “ayrıcalıklı vatandaşlar” iddiası doğru çıktı! Rektör kendini ifşa etti

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 9:13 am - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 9:17 am

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü Kasım Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2020’de Alman Biontech aşısının ikinci dozunu olduğunu açıkladı. Bülent Şık, Hülagü’nün paylaşımının üzerine, “Sağlık Bakanlığı Biontech aşısından kaç doz satın aldı, ne zaman aldı Ayrıcalıklı vatandaşlar kim? diye sordu.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü sosyal medya hesabından 30 Kasım 2020’de yaptığı paylaşımda Biontech aşısının 2.dozunu yaptırdığını açıkladı.

Hülagü paylaşımında, “Çocukken büyüklerimizin zoruyla aşıya götürülürdük. Covid-19 bizim bu huylarımızı da değiştirdi. 4 hafta önce ilk dozu yapılan Biyontech firma aşısının 2.dozunu bugün yaptırdım. Lütfen Maske. Mesafe ve Temizlik kurallarına dikkat edelim İşin şakası ve telafisi yok” ifadelerini kullandı.

KİM BU AYRICALIKLI VATANDAŞLAR?

Gıda Mühendisi Bülent Şık, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü’nün paylaşımını alıntılayarak, “#SağlıkBakanlığı Biontech aşısından kaç doz satın aldı, ne zaman aldı (Aşağıdaki görselde tarih 30 Kasım olarak görülüyor) ve bu aşılar kimlere yapıldı? “Ayrıcalıklı vatandaşlar” kim? #AşıNerede” ifadelerini kullandı.