Aşı Üstüne

Yayın tarihi: 30 Aralık 2020 Çarşamba 1:12 am - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 1:12 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Hepimizin bildiği gibi salgın hastalık için yakında aşılama yapılacak. Ancak ve fakat bu aşı nerede… aşının yola çıktığı söyleniyor ve nerden yola çıktı, şu anda nerede. Ve ayrıca aşıyı kim, kime yapacak ve nasıl yapacak, şu anda bu konu bilinemiyor. Ayrıca bütün bunların ötesinde kimi tedbirlerin alınması gerekli, şöyle ki,

a- Alkol ve sigara kesinlikle yasaklanmalı. Ayrıca ispirto, alkol, bilumum alkol ve benzerleri yasaklanmalı.

b- 65 ve yukarısının sokağa çıkmaları yanı sıra evde balkona çıkmaları da yasaklanmalı. Balkon olmayan evlerde pencereden sağa sola bakmaları da engellenmeli.

c- Pastırma, sucuk, turşu tuzlu vs…. vb. yiyecekler insanları kızıştırdığı için yasaklanmalı.

Bu tedbirler alındıktan sonra aşı işine gelirsek, bu konuda ve fakat nasıl davranmalı. Bu konuda karar vermek için aşırı analiz ve sentez yapmak şart.

Çin Aşısı Efendim, Çin aşısı olalım mı, olmayalım mı? Bilirsiniz, Çin, Pamir ovasında at koşturup Everest dağının eteklerinde atını sulayan atalarımızdan çok çekmiştir ve Çin seddini inşa etmiştir. Bilindiği üzere tarihen ve sosyolojik olarak Çin seddi atalarımıza ve bize karşı yapılmıştır düşmanca bir eylemdir. Çin dünyası yüzyıllardır bizden intikam almak için var gücüyle çalışmaktadır. İlle de Çin aşısı kullanılacaksa önce yılan, fare, sırtlan, vs. hayvanlara uygulanmalı. Bu aşılardan sonra bu hayvanlar vb. araştırılmalı. Türk’e saldırıyorlar mı saldırmıyorlar mı buna bakmalı ve neticeye varmalı.

Alman Aşısı Almanya bilindiği gibi bir Alman devletidir. Ve Birinci Paylaşım Savaşı’nda bizi sattığı unutulmamalıdır. Savaşta “Yenildik” dedi, Osmanlı da Almanlara bakarak yenildiğini sandı. Savaşta “Yenildik” diyen Almanya şimdi ne halde biz ne haldeyiz. Bunun yanı sıra Almanlar bizim kalkınmamızı istemezler. Yüksek ücret ödeyerek işçilerimizi Almanya’ya götürdüler. Bizde adam kalmadı bu yüzden. Bundan dolayı Alman aşısı önce tımarhaneye uygulanmalı. Oradan alınacak neticeye bakmalı.

ABD Aşısı Bu aşı tehlikeli aşılardan birisidir. Ülkede taksitli ve taksitsiz tüketimi körükler. Bu aşıdan olan kişi başta Amerika donundan başlayarak çılgınca bir tüketime başlar. Özellikle son bir gün kaldı, %50 indirim lafına inanarak kazık yer. Bu aşı Türk halkını Amerikan donuna muhtaç duruma getirir. Bu aşı da ille de tatbik edilecekse, önce azılı katillere, ırz düşmanlarına ve özellikle dinsiz ateistlere tatbik edilmelidir.

Rus Aşısı Ata sözümüz, “Ayıdan post, Moskoftan dost olmaz”dır. Rusya bilindiği gibi Akdeniz’e inmek ister. Antalya plajı Ruslar için değişmez bir ülküdür. Antalya’ya çok Rus’un turist olarak gelmesi manidardır. Bu aşı ayılara, özellikle dinsiz, Allahsız komünistlere uygulanmalı. Aşıyı yiyen Akdeniz’e doğru gidiyorsa derhal iptal edilmeli.

Aşı Nasıl Yapılmalı Aşı burçlara göre yapılırsa, bir karışıklık olmaz. Koç burcundan başlayıp balık burcuna kadar gider.