Aşı sırası 212’li olmayan gazetecilere geliyor

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 3:18 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 3:18 pm

Sağlık Bakanlığı’nın gazetecilerin aşılanmasında yaptığı ayrımcılık kısmen de olsa düzeltiliyor. TELE1’e konuşan Haberciler Platformu’ndan Mehmet Altınışık, 212’li olmayan gazetecilerin Mayıs ayında aşılanacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs aşılama programında gazeteciler öncelikli gruba alınmış ancak aşılanacak gazeteciler için basın kartı sahibi olma şartı getirilmişti. Gelen itirazlar üzerine İletişim Başkanlığı ile görüşmelere başlayan ‘Haberciler Platformu’ndan yeni haber geldi. Platformdan Mehmet Altınışık’ın aktardığı bilgilere göre, 212 Sayılı Basın İş Yasası’na tabi olmayan gazetecilerin de mayıs ayından itibaren aşılanmasına başlanacak.

Haberciler Platformu ile Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı arasında süren görüşmelerden haber geldi. Platform adına TELE1’e konuşan Mehmet Altınışık, İletişim Başkanlığı ile gerçekleştirilen konuşmalar sonucunda 212 Sayılı Basın İş Yasası’na bağlı çalışmayan gazetecilerin de aşıda öncelik sırasına alınacağını söyledi. Buna göre, 212’li olan ancak henüz basın kartı başvuru sürecinde olan ve 212’li olmayan gazeteciler de aşılanacak. İletişim Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından sürece Sağlık Bakanlığı’nın dahil olduğunu belirten Altınışık, medya kurumları aracılığıyla bakanlığa iletilecek isimlerin aşıda öncelik sırasına alınacağını söyledi.

 

Entübe edilen Burak Sergen’in nişanlısından duygusal paylaşım