Aşı olan sağlık emekçilerinden TELE1’e özel açıklamalar

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 9:16 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 9:17 pm

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra “Acil Kullanım Onayı” verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. TELE1 Muhabiri Engin Açar Başakşehir Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına aşı ile ilgili görüşlerini sordu.

Türkiye’de sağlık çalışanları koronavirüse karşı ilk aşısını oldu. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ”Acil Kullanım Onayı” verdiği KoronaVac aşısı sabah saatlerinde Başakşehir Şehir Hastanesi’nde uygulanmaya koyuldu.

”AŞILARIN BAŞLAMASI ÇOK OLUMLU BİR SÜREÇ”

Aşılara olumlu bakan sağlık çalışanları hastanelerinde ilk aşılarını oldu. Birçok hastalığı aşılarla yendiğini belirten sağlık emekçisi, ”Çok rahat bir uygulama ile yaptırdık. Bundan sonraki süreçte de umarız ki toplumun birçoğu da önemserse tıpkı evde kaldığımız gibi, toplumun çoğu bunu bir şekilde atlatacaktır” dedi.

”1000 SAĞLIK PERSONELİNİ AŞILADIK”

Aşılamaya erken saatlerinde başladığını aktaran Başhekim Doç. Dr. Mücahit Kapçı, ”1000 civarında sağlık personelimizi şu an itibariyle aşıladık. Geceye 12’ye kadar devam edecek. Yarında aynı şekilde devam edecek. Yaklaşık 50 tane aşı poliklinik odası hazırladık” ifadelerini kullandı.