Kaymakamlık, aşı karşıtı ‘Büyük Uyanış’ mitingine izin vermedi, düzenleyenler ‘iptal yok’ dedi

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 12:19 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2021 Perşembe 3:57 pm

Aşı karşıtı bir grubun düzenleyeceği mitinge Maltepe ve İstanbul Kaymakamlığı izin vermedi. Mitingi düzenleyecek bilim karşıtı grup, ‘iptal yok’ dedi.

Koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı reddeden bilim karşıtı grup 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de miting düzenlemeye hazırlanıyor. Mitinge katılacaklar arasında Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ve Sema Maraşlı da yer alıyor.

Maltepe Kaymakamlığı mitinge izin vermedi. Miting için izin başvurusunu yapan Anadolu Birliği Partisi’nin Genel Başkanı Bedri Yalçın ise mitingin açıklanan tarihte Maltepe’de yapılacağını söyledi.

AŞI KARŞITLARININ TALEBİ REDDEDİLDİ

Aşı karşıtlarının 23 Ağustos’ta “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” başlığıyla Maltepe Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru ise reddedildi.

Maltepe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığının izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir” denildi.

DİLİPAK: MALTEPE MİTİNGİ ZAMANINDA, SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE YAPILACAK

Abdurrahman Dilipak sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Dilipak, “11 Eylülde Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak. Diğer illerden mitinge katılmak isteyenlerin intikalinde inşallah bir sorun yaşanmayacak. Bir takım gerçek dışı haberlere lütfen itibar etmeyiniz. İçişleri Bakanlığı ve Valilik süreci takip ediyorlar” dedi.

ABP GENEL BAŞKANI YALÇIN: MİTİNGİ YAPACAĞIZ

23 Ağustos günü Maltepe Kaymakamlığı’na “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” konulu miting izni için başvuruda bulunan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Mitingin iptal edildiği bilgisi doğru değil. Açıklandığı gibi 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe’de mitingimizi düzenleyeceğiz” dedi.

Yalçın, “Miting için gerekli izin valilikten mi alındı mı?” sorusuna ise “Evet” yanıtını verdi.

Aşı karşıtları miting düzenleyecek: ‘Büyük Uyanış’