Aşı karşıtları şimdi de Ankara’da bir araya gelecek

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 6:07 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 6:08 pm

Geçtiğimiz hafta İstanbul Maltepe’de bir araya gelen aşı karşıtları şimdi de Ankara Tandoğan’da toplanacak.

İçlerinde Muammer Karabulut, Bedri Yalçın, 5gvirüsplatformu Sözcüleri ve Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın da  bulunduğu aşı karşıtları, ‘DSÖ Sorgulanacak’ başlıklı bildiri yayınladı.

Aşı karşıtları 11 Eylül’de Maltepe’de bir araya gelmişti. Grup, 26 Eylül’de Ankara Uyanış Mitingi için Tandoğan Meydanı’nda yapılacak mitingi Ankara Valiliği’ne bildirdi.

Ana konunun ‘izole edilmeyen virüs olduğunu dile getiren grup, “Her gün önümüze getirilen, pandemi kapsamındaki tedbirlerin hiçbirisini dikkate almıyoruz!. Artık halk arasında Psikolojik ve psiko sosyal bunalıma yol açan hiçbir konu öncelikli konumuz olmamalı. 19 Eylül 2021 Pazar günü de 81 ilde ve KKTC’de eş zamanlı olarak illerdeki merkezi hastane önlerinde bir kişi, bir dakika saygı duruşunda bulunarak bir karanfil bırakacak ve basın açıklaması yapacak! İsteyenler destek için katılabilecek” dedi.

Sorularına ve iddialarına DSÖ ve Sağlık Bakanlığı’ndan cevap gelmediği taktirde sivil itaatsizlik başlatacaklarını belirten grup şöyle devam etti:

“Gayemiz, DSÖ’ye Yarasa ve Konakçı nerede sorusunu sormak, unutmadığımız hatırlatmak ve dünyada bu plandemi süresince yanlış tedaviler sonucu hayatını kaybeden sağlıkçı ve insanların ardına bir dakika saygı duruşunda bulunmaktır.

Ve #DSÖYarasaNerede? Ve #DSÖKonakçısıNerede? gibi soruları gündemde tutacağız.

Eğer dünya kamuoyunun önünde ileri sürdüğümüz iddialara DSÖ’den ve Sağlık Bakanlığında gerekli cevap kamuoyuna belgeleri ile açıklanmazsa sivil itaatsizlik başlatacağız”

Mehmet Ceyhan’dan aşı karşıtlarına sert tepki

Aşı olmayan doktor, koronavirüse yenildi

Koronavirüse yakalanan aşılı ve aşısız 2 gencin tomografisi arasındaki fark görüntülendi

Aşı karşıtları Maltepe’de toplandı

Aşı karşıtı mitinge izin vermeyen kaymakam tayin edildi