Aşı karşıtı kızını koronavirüsten kaybeden baba: Kulaktan duyma sözlere inanmayın

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2021 Pazar 9:11 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2021 Pazar 9:11 am

Aşı ekiplerini reddederek koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden Lale Duran’ın babası aşı karşıtlarına seslendi. Baba Sefer Duran, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine atıfta bulunarak “Kulaktan duyma sözlere inanmayın, aşı olun” dedi.

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Lale Duran, eve gelen aşı ekibini 3 kez reddetmişti. Ailede aşısız tek kişi olan Duran, koronavirüse yakalanmasının ardından hayatını kaybetti. Duran’ın babası Sefer Duran, kızının aşı karşıtlarından etkilendiğini ve koronavirüs aşırı yaptırmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

AA’da yer alan habere göre, aşı karşıtlarına tepki gösteren Duran, şöyle konuştu:

“Ben ve eşimle birlikte ailemizde 6 kişi bu virüse yakalandı. Hepimiz aşımızı olmuştuk ancak çocuğum aşı olmadı, aşısızdı. Ailemizde aşısız olan tek kişi Lale idi. Ama aşı olmadığı için Lale’miz bu savaşı kazanamadı. Kızım aşınızı olun diye çok söyledim ancak sosyal medyada kulaktan dolma, cahil kesim diyebileceğim kişilerin sözlerine inanarak aşı olmak istemedi ama sonucu kötü oldu. Lale’miz soldu. Başka kızlarımız da çocuklarımız da ölmesin. Buraya cenazeye veya taziyeye gelen arkadaşlarıma dostlarıma bütün herkese söyledim, aşınızı olun, ben bunun acısını yaşadım siz yaşamayın.”

Koronavirüse yakalandığında 9 gün hastanede yattığını belirten Duran, şöyle devam etti:

“Allah devletimizden razı olsun, hastanede bize çok güzel baktılar. Bütün hocalarımızdan ve sağlık personellerinden Allah razı olsun. Ama önemli olan oraya düşmemek bunun için de herkes aşısını olsun, oraya düşmesin. Devletimiz zaten bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim mahallemize kadar aşıcılar geldi. Cami hoparlörlerinden duyurular yaptılar ama benim yavrum gitmedi. Biz gittik aşımızı olduk ama o olmadı ve Lale’mizi kaybettik.”

“HERKES AŞI OLSUN, KIZLARIMIZ ÖLMESİN”

İnsanların bilinçli olması, sosyal medyada yazılan her şeye inanmamaları gerektiğini söyleyen Duran, şunları kaydetti:

“Türkiye’ye mesaj vermek istiyorum. Herkes aşısını olsun, kızlarımız Lalelerimiz ölmesin. Benim yavrum öldü, evlat acısı çok zor, hiçbir şeye benzemiyor. Aşı karşıtlarına vermek istediğim mesaj ise sosyal medyalardan kulaktan duyma sözlere inanıp kimse aşısını yaptırmamazlık yapmasın. Benim Lale’m bu yüzden soldu. Sosyal medyadaki kulaktan dolma sözlere kandı aşısını olmadı ve sonu ölümle bitti. Sosyal medyaya kimse inanmasın, herkes aşısını olsun. Devletimizin Sağlık Bakanlığı var gitsinler, sorsunlar, aşıların içeriklerini öğrensinler gerek yok böyle sosyal medya olaylarına kimse inanmasın, ben evlat acısı yaşadım, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.”

Evine gelen aşı ekibini 3 kez reddetti, koronavirüs sebebiyle öldü