Aşı karşıtı gösteri yapan gruba bir başka grup sopalarla saldırdı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2021 Pazar 5:20 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 10:16 am

Fransa’da koronavirüs aşısına karşı bir grup bir araya geldi. Aşı karşıtı gruba ise bir başka grup sopalarla saldırdı.

Fransa’da aşı ve sağlık kartı karşıtları üst üste dokuzuncu hafta sonu da sokaktaydı. Toulouse’daki gösterilere 20-25 kişilik bir grup saldırdı. İki grup arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Özgürlük sloganları attılar, birbirlerine sopalarla vurdular, çatıştılar.

CNN Türk’te yer alan habere göre, Fransa’nın Toulouse kentinde göstericiler, sağlık pasaportu uygulamasını protesto etti. Protestocular pankartlarla yürürken 20-25 kişilik grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar eylemcilere tekme ve yumruklar attı, sopalarla vurdu. Yaşanan arbede polisin olay yerine gelmesiyle son buldu. Fransız polisi olaya göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Başkent Paris’te de aşı karşıtları meydanlardaydı. Binlerce aşı karşıtı sağlık kartı kullanımı ve sağlık çalışanlarının zorunlu aşılanmasına yönelik yasa tasarılarını protesto etti. Paris’in 3 farklı noktasında düzenlenen gösteriler, sert polis denetimi altında gerçekleştirildi. Eylemciler, Koronavirüs’e karşı geliştirilen aşıların güvenilir olmadığını savundu.

Fransa’da Koronavirüs sağlık kartı yasası 9 Ağustos’ta yürürlüğe girmişti. Ülke genelinde 9 Ağustos’tan 15 Kasım’a kadar 18 yaşından büyük her vatandaş için zorunlu hale gelen sağlık kartı, 12-17 yaşları arasındakiler için ise 30 Eylül’den itibaren zorunlu olacak.

Aşı karşıtları Maltepe’de toplandı