Asgari ücrette vergi tartışması sürüyor!

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 5:31 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2021 Pazartesi 5:31 pm

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis’te yaptığı açıklamada asgari ücretteki vergi tartışmaları hakkında konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamalar yaptı. Elitaş asgari ücretteki vergi tartışmaları hakkında, “Memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak” dedi.

Mustafa Elitaş’ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak.”

“Tartışılan konu vardı. Cumhurbaşkanıyla istişare ettik dedi. Önerge verilecek. Tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak.”

“İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak.”