Asgari ücretle geçinen yurttaş: Montumu eşimle beraber giyiyorum

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 7:34 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 3:36 pm

Yurttaşlar aralık ayında yapılması planlanan asgari ücret zammını TELE 1’e değerlendirdi. Temel ihtiyaçları arasında tercih yapmak zorunda olduğunu söyleyen bir yurttaş, “Montumu eşimle beraber giyiyorum” dedi.

Milyonlarca asgari ücretli Aralık ayında yapılacak görüşmeler neticesinde yapılacak asgari ücret zammını konuşuyor. Faturalar ve temel ihtiyaçlara gelen zamların yanı sıra yurttaşların geliri sabit kalıyor. Yurttaşlar doğalgaz, elektrik ve temel gıda fiyatlarına yapılan zamlar sebebiyle asgari ücrete yapılması beklenen zammın yeterli olmayacağı düşünüyor.

TELE 1 muhabiri Alev Olgay asgari ücretle geçim mücadelesi veren yurttaşlara asgari ücret beklentilerini sordu. “Nereden kısacağımızı şaşırdık” diyen yurttaşlar temel ihtiyaçları arasında tercih yaptıklarını söyledi. Yurttaşlar, “Yiyecekten bile fedakarlık yapıyoruz. En az 4-5 bin lira olması gerekiyor. Bir şeyler yapılsın, hükümet değişsin.” dedi.

“ERDOĞAN’IN MAAŞINA GÖRE….”

Giyecek ürünlere yapılan fahiş zamları hatırlatan bir yurttaş bir montu eşiyle beraber giydiğini söyledi. Olgay’ın asgari ücret beklentisini sorduğu bir yurttaş ise”Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı maaşa göre asgari ücretin 10 bin lira olması lazım.” dedi.

AKP’li Kurtulmuş’tan ‘asgari ücret’ açıklaması: 19 yıldır vatandaşı enflasyona ezdirmiyoruz