Asgari ücrete ek zam için Bakan Bilgin de kapıları kapadı

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 3:06 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 3:06 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete net zammın yapıldığını, ek zammın gündemde olmadığını açıkladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete net zammın yapıldığını, ek zammın gündemde olmadığını açıkladı.

Bilgin’in açıklamasından öne çıkan satır başları:

Bakan Bilgin “Net zam yapıldı, gündemimizde böyle bir şey yok. Başka şeyleri birbirine karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde sözleşmemizde yazdığı gibi hem kamu personelimizle yaptığımız toplu sözleşmede hem de işçilerimizle yaptığımız toplu sözleşmede enflasyon farkını vereceğiz. Birbirine karıştırmamak lazım” dedi

ERDOĞAN DA KAPILARI KAPADI

Erdoğan, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? sorusuna, “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz.” demişti. Özbekistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücret beklentisine kapıları kapattı.

Erdoğan asgari ücret için dün dediğini bugün değiştirdi