Asgari ücrete bir ara zam sinyali de MHP’den

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 12:28 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 12:28 pm

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirterek, “İnşallah temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak” dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, asgari ücrete ve emekli aylıklarına temmuz ayında zam geleceğini ifade etti.

kocaeligazetesi.com.tr’den Serhat Güneş’in haberine göre, partisinin Kocaeli’deki istişare toplantısında konuşan Sancaklı, Cumhur İttifakı’nın zorunlu olduğunu gördüklerini belirterek “Biz iktidarın ortağı değil Cumhur ittifakının ortağıyız” ifadelerini kullandı.

AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirten Sancaklı, “İnşallah temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak” diye konuştu.

Sancaklı, şöyle devam etti: “Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir.”

Asgari ücrete yıl içinde zam gelebilir

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

NATO zirvesi dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, ”Asgari ücrette yeni artış olur mu?” sorusuna, “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise daha önce yaptığı açıklamada, “Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık” demişti.