Asgari ücret görüşmeleri başladı!

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 2:15 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:49 am

Asgari ücret görüşmeleri başladı. Milyonlarca işçinin heyecanla beklediği zam haberinin konuşulacağı masada, hangi kararın çıkacağı merak ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret masasında konuşmasına başladı. Bilgin’in konuşmasında asgari ücretle ilgili genel bir değerlendirme yaparak “Enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmaların karşısında emeği koruyacağız.” dedi.

ASGARİ ÜCRETTE İSTENEN RAKAMLAR BELLİ OLDU

Bakan Bilgin işletmelerle yapılan asgari ücret beklenti anketini paylaştı. Ankete göre Yüzde 33.9’unun asgari ücretin 3 bin 500–3 bin 750 lira olmasını istediğini, 3 bin 750 lira-4 bin lira arasında olanların oranı ise yüzde 13, 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olanlar ise yüzde 19 oranında olduğunu söyledi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, ” Asgari ücrette vergi alınmasının sonunun gelmesi lazım. Asgari ücretten vergi alınmaması kadar insanı bir şey yok. Vatandaşlar borçlanmayla hayatlarını idame ettiriyorlar. Son yıllarda gıdaya gelen artışların önüne geçilme zamanı gelmiştir. Türk lirasının değer kaybetmesini üzüntüyle karşılıyoruz. Biz her ne kadar dolarla maaş almasakda, her ürün döviz üzerinden değerlendiriyor. Bu yüzden sizden umutluyuz.”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, Vergi ve sigorta primi kademeli olarak azaltılması yönünde öneride bulundu.

ERDOĞAN ÇOK ÇOK ARTIŞ OLACAK DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak asgari ücrete ilişkin, “Asgari ücreti şuana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız. Halkımızı ezdirmeyeceğiz, kısa zamanda açıklayacağız” demişti.

Erdoğan’dan asgari ücret için ‘çok çok fevkinde artış’ açıklaması