‘Asbest bombası’ geminin girişi yasaklandı! Soyer: İzmir’in çifte bayramı kutlu olsun

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2022 Cuma 11:51 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 11:51 pm

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 700 tondan asbest barındığını belirtilen Nae Sao Paulo isimli geminin Türkiye karasularına girişinin yasaklanmasıyla ilgili olarak,  “Bugün İzmir’in çifte bayramı kutlu olsun. Büyük Taarruz’un 100. Yılı ve Ölüm Gemisi’nin geri gönderilişi, bugün 26 Ağustos’ta gerçekleşti” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre örgütleri ve muhalefet partilerinin ‘asbest bombası’ olarak anılan Nae Sao Paulo isimli geminin Aliağa’da sökülmesine direnmesinin ardından  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geminin Türkiye karasularına girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Kadınlar Asbestli geminin Türkiye’ye girişinin yasaklanmasını ellik oynayarak kutladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yaparak şunları dile getirdi:

“Bugün, İzmir’in çifte bayramı; kutlu olsun. Büyük Taarruz’un 100. yılı ve ‘ölüm gemisi’nin geri gönderilişi bugün, 26 Ağustos’ta gerçekleşti. Zehir yüklü, asbestli gemi NAE Sao Paulo’nun Aliağa’ya gelişine itiraz etmiş, ‘İzmir dünyanın çöplüğü değildir, olmayacak’ demiştik. Kamuoyu oluşturmamıza destek olan tüm paydaşlarımıza, tepkilerini kararlılıkla veren, tek yürek olup bizi yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza ve kararı alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çok teşekkür ediyorum. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz”

AKP geri adım attı! Mevzuata uygun denilen Asbestli geminin Türkiye’ye girişi yasaklandı