Asansörde kaldıklarını kimse fark etmedi, duvarı kırıp çıktılar

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 1:27 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 1:29 pm

Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin asansöründe mahsur kalan yaklaşık 10 kişi, kendi imkanlarıyla asansörün üstündeki kartonpiyer duvarı kırarak açtıkları delikten çıktı. O anları hastanedekiler cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün saat 15.00 sıralarında yaklaşık 10 kişi asansörde mahsur kaldı. İddialara göre, asansördekiler seslerini duyuramadıkları için bu durumdan bina yönetiminin uzun süre haberi olmadı. Asansörün içindekiler 45 dakikaya yakın yardım bekledi. Ancak yardım gelmeyince asansörün kaldığı ara kattaki kartonpiyer duvarı kırıp büyük bir delik açtılar.

Asansörde tecavüz girişiminde, mahkeme kararını açıkladı

DELİK AÇILINCA FARKETTİLER

Açılan deliği fark edenler, merdiven getirdi. Mahsur kalanlar teker teker o delikten dışarı çıkarak merdivenle inmeye başladı. Çevredekiler de inmelerine yardım etti. Yaşananları hasta yakınları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntüleri çekenler, kendilerinin bina yönetimini arayıp haber verdiklerini dile getirdi. Öte yandan, bir hafta önce bakım yapan asansör firması görevlilerinin asansör için ‘kullanılabilir’ onayı verdikleri öğrenildi.

Asansörde kaldıklarını

Asansörde kaldıklarını